حکم شرعی تزریق بوتاکس و فیلر در ماه مبارک رمضان چگونه است؟ آیا روزه را باطل می کند یا خیر.
اکثر موارد و درمان هایی که با هدف زیبایی انجام می شوند، باعث ایجاد تغییراتی در پوست می شوند و به همین دلیل سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که آیا تغییراتی که روی پوست آن ها روی می دهد، به خصوص تغییراتی که با هدف از بین بردن چین و چروک و تزریق ژل و یا بوتاکس همراه هستند، در انجام فریضه های دینی مانند روزه گرفتن و وضو اختلالی ایجاد می کنند یا نه!
پاسخ علما به این گونه پرسش ها این است که بر طرف کردن چین و چروک و به طور کلی عمل زیبایی حتی اگر هدف آن صرفا زیبایی باشد و نه چیز دیگر، ایرادی ندارد و بستگی به تصمیم خود فرد دارد.
اما اگر این درمان ها طوری باشد که جسمی مصنوعی روی پوست را بپوشاند و مانعی برای رسیدن آب به پوست باشد، بنا بر حکم شرعی و از آن جایی که وجود آن برای سلامت شخص ضروری نیست، این مانع باید برطرف شود تا وضو مورد قبول واقع شود.
اما مسئله ی مهم این است که تزریق ژل و بوتاکس زیر پوست انجام می شود و از آن طریق است که باعث از بین رفتن چین و چروک می شود، در نتیجه هیچ گونه مانعی از نظر شرعی ندارد چرا که سطح پوست کاملا طبیعی باقی می ماند و جسم مصنوعی روی آن قرار نمی گیرد.
حتی جالب است بدانید که ژل هایی که به پوست با هدف از بین بردن چین و چروک تزریق می شوند، کاملا طبیعی بوده و مواد تشکیل دهنده ی آن به طور طبیعی در داخل بدن وجود دارد.
خیلی ها تصور می کنند که تزریق آمپول با ژل و بوتاکس هر دو یک حکم را دارد، اما اینطور نیست. تزریق آمپول از نظر مراجع اینطور عنوان شده که تزریق درمانی آمپول ایرادی ندارد، اما اگر این تزریق از مواد مغذی و غذایی باشد و مستقیم وارد خون فرد شود باعث باطل شدن روزه می شود. در نتیجه فرد برای استفاده از آمپول های مغذی باید احتیاط کند.
اما در مورد تزریق بوتاکس و فیلر و ژل در ماه مبارک رمضان می توان اینگونه گفت که با توجه به اینکه تزریق وارد خون نمی شود و فقط باعث ترمیم و حجیم شدن بافت مورد نظر می شود و برای بیمار این تزریق حکم غذایی و مغذی نداشته باشد ایرادی ندارد و روزه فرد را باطل نمی کند. پس می توان نتیجه گرفت تزریق ژل و بوتاکس روزه را باطل نمی کند و شما می توانید تزریق را انجام دهید.
دیدگاه خود را بنویسید